Bijdrage Big Challenge 10,4 miljoen euro

BIG Challenge heeft vanaf de oprichting in 2009 tot en met nu 10.396.673 euro opgehaald. Dit geld is 100 procent gedoneerd aan KWF kankerbestrijding.

Vanuit CEB heeft Roelof Hepping inmiddels drie keer meegedaan in een team van BIG Challenge, in 2013, 2015 en 2017. Ook in 2020 stond de Alpe d’HuZes op zijn planning; echter door de coronamaatregelen is dit verschoven naar 2021. Namens Roelof en KWF willen we iedereen hartelijk bedanken die door sponsoring, in welke vorm dan ook, deze bijdrage aan de kankerbestrijding mede mogelijk heeft gemaakt.

Dat boeren middenin de samenleving staan en graag willen bijdragen aan de strijd tegen kanker is de afgelopen 12 jaar wel gebleken. Herman Houweling startte BIG Challenge in 2009. Herman had kanker en wilde de boeren positief in het daglicht zetten én veel geld ophalen voor KWF onder het motto Farmers are Cool. BIG Challenge, farmers against cancer, is na het overlijden van Herman verder gegroeid en heeft in totaal € 10.396.673 opgehaald. Klik voor het uitgebreide persbericht op deze link.

BIG Challenge maakt het verschil
Door deelname aan Alpe d’HuZes willen Nederlandse boeren laten zien dat niet alleen de bedrijven, de gezondheid en het welzijn van de dieren hen aan het hart gaat, maar dat ze willen helpen te voorkomen dat mensen overlijden aan kanker. Een op de drie Nederlanders krijgt kanker. Kankerbestrijding en aandacht voor de kankerpatiënt zijn hard nodig. Alpe d’HuZes is opgericht om de onmacht die ontstaat bij kanker om te zetten in kracht onder het motto “opgeven is geen optie” (zie ook de website).

Bijdrage Big Challenge 10,4 miljoen euro